м. Миколаїв, вул. Адмірала Макарова, 11
Ми в соц мережах:
Мезотерапія

Найбільш часто зустрічається проблема, з якою звертаються пацієнти до лікаря-косметолога — це перші ознаки в’янення шкіри — зморшки, целюліт, друге підборіддя. З віком шкіра піддається багатьом руйнівним факторам, які прискорюють природний процес старіння, це сонце, зміни гормонального фону, шкідливий вплив навколишнього середовища, наслідки неправильного способу життя і т.д.

Що таке мезотерапія?

Мезотерапія – це техніка запровадження спеціального коктейлю (набір різних препаратів, залежно від проблеми пацієнта) під шкіру мікроскопічними дозами, дуже тонкими та короткими голками, поверхнево (на глибину від 0,5 до 6 мм). Мезотерапія дозволяє доставляти необхідні вітаміни, нуклеїнові кислоти та амінокислоти, мінерали безпосередньо в дерму (середній шар шкіри), куди не можуть проникати засоби, що наносяться на шкіру.

Filorga NCTF Обличчя, шия, декольте 
Корекція ознак старіння, зволоження шкіри, розгладження поверхневих зморшок, лікування «стресової» шкіри, поліпшення якості шкіри. Процедура відбувається за повним протоколом, котрий включає проведення пілінгу, ін’єкції препарату та відновлювальної маски, що дає неперевершений результат ліфтингу.

Neauvia hydro deluxe 
Завдяки унікальному складу (поєднання ГК, гідроксіапатиту кальцію та амінокислот) препарат посилює проліферацію, активність та життєздатність фібробластів, підвищуючи продукцію власного колагену, еластину та гіалуронової кислоти.
Він забезпечує відновлення еластичності та щільності, вирівнювання рельєфу шкіри, повертає сяйво та здорові кольори обличчя, зменшує прояви куперозу та зміцнює стінки судин.

Rejuran I 
Лікування та профілактика старіння в навколо орбітальній зоні:тонка пергаментна шкіра, темні кола під очима, судинні сіточки, зниження тонусу шкіри, реабілітація після блефаропластики та лазерного шліфування.

Прайс
НайменуванняЦіна, грн
MezoXantin 1.5 ml5000
MezoWarton eye 1 ml5000
MezoGenezis (hair) 5ml1600
Hyalual 1.8% 2 ml5000
Long Lasting 3.06000
Belotero soft5800
Belotero balance7000
Filorga3300
Filogra NCTF Обличчя+шия+декольте4700
Revive5500
Vitoran4500
Neauvia Hydro deluxe4100
Rejuran I/S3000
Rejuran skin booster3000
Rejuran tone up booster3000

Як виник метод?

У Європі мезотерапія застосовується вже понад 50 років. Особливо люблять мезотерапію у Франції, де вона, власне, виникла. Абсолютно випадково доктор Мішель Пістор зменшив ступінь приглухуватості у пацієнта, який страждає на бронхіальну астму — ввів йому підшкірно знеболюючий засіб, щоб зняти напад. е. повністю узаконена та прийнята медиками. Наразі у Франції мезотерапія викладається на медичних факультетах, студенти захищають за нею дипломи. Спочатку мезотерапію застосовували саме в лікувальній медицині – у неврології, травматології, гінекології, дерматології. Пізніше цей метод прийшов до естетичної медицини, яка займає 15% серед областей застосування мезотерапії.

Яких естетичних проблем можна позбутися за допомогою мезотерапії?

Насамперед – це в’яне шкіра; целюліт, надлишкові відкладення; пігментні плями, рубці, розтяжки, облисіння та порідіння волосся; вугрова хвороба, рубці; розширені судини на обличчі, судинні «зірочки». Крім того, мезотерапію з успіхом застосовують для відновлення шкіри на обличчі та тілі після пластичних операцій, хімічних пілінгів та лазерного шліфування, що значно скорочує реабілітаційний період. Вона добре поєднується з контурною пластикою та з ін’єкціями Ботокса або Диспорту.

Наскільки ефективна мезотерапія?

Для відомості: як стверджує доктор Жак Ле Коз, наступник Мішеля Пістора, лише у Франції існує 15000 мезотерапевтів, і 60000 пацієнтів щодня користуються їхніми послугами. Мезотерапія – це радикальний метод лікування, що впливає на причину виникнення проблеми. Це метод, при якому певні ліки вводять шприцом у певне місце. Коли ми колемо звичайний медикамент, він діє на весь організм, а до самої «хвороби» доходить лише невелика доза препарату, що погано відбивається і на організмі в цілому, і на ефективності лікування зокрема. Мезотерапія концентрується саме на локальному прояві проблеми. Результати лікування будуть ще краще, якщо поєднувати мезотерапію з іншими, більш звичними нам методами впливу (наприклад, з фізіотерапією).

Що входить до складу коктейлів?

До складу коктейлів входять вітамінні комплекси, ліполітики (жиророзщеплюючі), судинорозширювальні та інші, аж до готових комплексів для боротьби з тією чи іншою проблемою. синтезовані звичайним шляхом у лабораторіях. Склад коктейлю завжди вибирає лікар, враховуючи індивідуальні особливості організму. Наприклад, для позбавлення целюліту це можуть бути компоненти, що усувають застій лімфи, що покращують мікроциркуляцію крові, що знімають набряклість.

При лікуванні куперозу (судинних «зірочок») підбираються препарати, що зміцнюють стінки капілярів, що покращують кровообіг в цілому. Коктейль для усунення зморшок може містити колаген, гіалуронову кислоту та інші компоненти, що зміцнюють і зволожують. Препарати, що вводяться, нетоксичні: часто «коктейль» навіть сприяє очищенню організму, і людина не тільки позбавляється своєї проблеми, але й просто краще себе почуває.

Які протипоказання?

Абсолютних протипоказань немає, навіть люди з цукровим діабетом проходять курс мезотерапії. Але деякі препарати несумісні з деякими захворюваннями. Наприклад, якщо ви застосовуєте мезотерапію для лікування целюліту та жирових відкладень, то до складу коктейлю можуть входити жовчогінні препарати, які протипоказані, якщо ви страждаєте на жовчнокам’яну хворобу. Тому, повідомте лікаря-мезотерапевта про стан свого здоров’я, особливо якщо у вас:

Порушення згортання крові внаслідок захворювання (гемофілія), а також при застосуванні антикоагулянтів та дезагрегантів (гепарин, кумарини, аспіринтрентал, тиклід);
Хронічна судинна патологія (гіпертонічна хвороба 3 ст., ІХС 3 ст.); хронічна ниркова недостатність, нефропатія;
Вагітність 3 триместри;
Жовчокам’яна хвороба;
Патологічний страх голки.

Перед початком курсу мезотерапевт повинен провести тест на препарати, щоб унеможливити алергічну реакцію.

Скільки процедур потрібно для досягнення ефекту?

Курс лікування методом мезотерапії в терапевтичній косметології становить 3-10 процедур 1 раз на тиждень індивідуально за рекомендацією лікаря, який курирує пацієнта. Підтримуючі сеанси рекомендуються 1-2 рази на місяць. Ритм лікування мезотерапією – одна процедура в 7-10 днів, залежно від проблеми. Для боротьби з целюлітом, наприклад, потрібно менше 10 сеансів. Загалом за одну процедуру вводиться 5-10 мл ліків.

Як довго триває ефект після курсу мезотерапії?

Досягнутий результат завжди ґрунтується на покращенні здоров’я, адже мезотерапія відновлює фізіологічні процеси в проблемних зонах, а це не зникає миттєво. Найчастіше повторний курс слід проводити через 6-18 місяців.

Які небажані наслідки можуть виникнути?

Больові відчуття. – Залежать від препаратів, які використовуються у коктейлі, від індивідуальної чутливості пацієнта та від техніки мезотерапевта. Використання апарату
для мезотерапії – мезоінжектора значно скорочує болючі відчуття.
Почервоніння, особливо на обличчі та шиї. — Проходить через 20-30 хвилин після сеансу.
Сліди вколів. – На шиї та декольті можуть бути помітні протягом одного дня, на тілі до трьох днів. Найчастіше слідів не залишається.
Синяки на животі, стегнах, сідницях. — Можуть з’явитися під час проведення перших 2-3 процедур лікування целюліту.
Легке запаморочення, стан ознобу – рідко.

Що не рекомендується під час курсу мезотерапії?

У день проведення виключаються будь-які інші процедури косметології.
Не слід наносити на оброблену область декоративну косметику (у тому числі тональні креми) протягом 24 годин.
Наступні два дні після сеансу не можна відвідувати лазню чи сауну, активно займатися спортом та приймати масаж.

Мала травматичність методики та мала інвазивність, відсутність тривалого періоду

реабілітації дозволяють поєднувати мезотерапію з іншими терапевтичними та хірургічними методиками (у тому числі і в рамках естетичної медицини).

Як мезотерапія впливає процеси старіння шкіри на обличчі?

Ін’єкції вітамінів та антиоксидантів стимулюють метаболічну активність виробництва колагену та еластину, запобігають формуванню зморшок, прибирають пігментацію.

Процедури на обличчі, шиї, декольте, руках рекомендується проводити 2-4 рази на рік.

Як мезотерапія впливає на целюліт/жир?

Лікування целюліту включає кілька факторів, одним із яких є правильна діагностика, тобто розуміння причини виникнення целюліту у вас. Лікар складає формулу коктейлю спеціально для лікування вашої проблеми, щоб простимулювати перифіричний кровообіг, зміцнити судинну сітку, покращити стан шкіри (епідермісу та дерми), впливати на сполучну тканину. Целюліт чудово лікується в таких зонах як стегна, живіт, руки, талія, подвійне підборіддя.

Які переваги має мезотерапія перед хірургічною технологією, наприклад, ліпосакцією?

Ліпосакція не видаляє целюліт, і часто, після операції, целюліт стає помітнішим. Мезотерапія впливає на целюліт безпосередньо, і в результаті ви отримуєте рівну поверхню. Крім цього, використання ліполітичних препаратів у значному обсязі прибирає жирові клітини, і вони не мають тенденції до накопичення в інших місцях, як це часто трапляється після ліпосакції. Процедура проводиться амбулаторно, немає необхідності лягати до лікарні та змінювати звичний спосіб життя.

Як діє мезотерапія на механізми процесів, що відбуваються в організмі під впливом стресових факторів?

В даний час встановлена залежність від стресу багатьох косметичних і дерматологічних проблем. Як правило, вони є наслідком несприятливого розвитку подій дистресу. Різноманітні нейроендокринні, імунні та судинні реакції сприяють розвитку запальних, алергічних, інфекційних процесів, уповільнюють регенерацію шкіри, стимулюють вироблення шкірного сала та гіпергідроз, активізують меланогенез. І все це протікає на тлі суттєвого порушення мікроциркуляції.

Як можлива антистресова терапія пропонується розглядати мезотерапію. Антистресова мезотерапія може бути загальною чи локальною. Залежно від прояву симптомів стресу схеми лікування можуть змінюватись. У будь-якому випадку курс процедур формується з урахуванням наявних резервів адаптації. До складу коктейлів, які індивідуально складають для кожного пацієнта, як правило, входять судинорозширюючі препарати та речовини, що покращують кровообіг, а також вітаміни та мікроелементи. Адже погане кровопостачання внутрішніх органів не найкраще відбивається і на зовнішності людини. Як тільки завдяки мезотерапії роками спазмовані м’язи розслабляються і кровотік у раніше звужених судинах нормалізується, покращується робота раніше страждаючих внутрішніх органів.

Запишіться на прийом
Цінуйте здоров'я сьогодні! Не відкладайте на завтра.
Відео-відгуки
Відгук Ельвіри
Дивитися
Відгук Оксани
Дивитися
Відгук Вікторії
Дивитися